No Events on The List at This Time
Pusat / Seksyen
Pusat Pengurusan Perkhidmatan Makanan Dan Sajian / Seksyen Pengurusan Sajian
Nama Kursus / Kod
Usahawan Pastri / HG(5)HT014 : 1/16
Tempoh Latihan
6 bulan teori/amali
Persijilan / Pengiktirafan
- Sijil PERHEBAT
- Sijil Pengendali Makanan (Kementerian Kesihatan Malaysia)
- Sijil Usahawan
Kaedah Pembelajaran
KAEDAH PEMBELAJARAN | |||||
T = Teori A = Amali LDI = Latihan Di Industri L = Lain-Lain | T √ | A √ | LDI – | L √ | LAIN-LAIN (NYATAKAN): 1. Projek Akhir 2. Keusahawanan |
Sinopsis
Kursus ini akan mendedahkan pelatih dengan berbagai konsep dan jenis pastri serta menu dalam bentuk perniagaan katering dan mass-catering. Pelatih-pelatih juga akan di dorong dengan motivasi usahawan dan peluang serta kerjaya di dalam bidang pengurusan pastri.
Senarai Modul
- Safety,Health And Hygiene Practices
- Filling And Creams Preparation
- Cookies Preparation
- Cake Preparation
- Soft And Hard Roll Preparation
- Keusahawanan
Potensi Bidang Perniagaan / Kerjaya
- “Pastry Cook” di Pasaraya Besar/Hotel/Resort
- Pengusaha Kedai Roti & Kek
- Pengusaha Kafe/Restoran/Bistro